Fiksu laina auttaa alkuun soittoharrastuksessa

Loistava keino saada lisää luovuutta elämääsi on laajentaa luovia kykyjäsi ja mahdollisuuksiasi. Jos olet kiinnostunut musiikista, yksi tapa löytää inspiraatiota on, että opettelet soittamaan jotakin soitinta. Musiikki kiehtoo monia, mutta harrastuksen aloittamisen kustannukset kauhistuttavat. Ilmaista harrastaminen ei olekaan, eikä meillä kaikilla ole irrottaa tarvittavaa määrää käteistä soittimen hankintaan. Yksi tapa päästä nopeasti alkuun soittoharrastuksessa on ottaa edullinen laina, jota voit maksaa vähitellen pois. Tällöin saat heti hankittua kaiken mitä tarvitset ilman että taloutesi menee sekaisin. Mahdollinen ratkaisu voi olla esimerkiksi kokonaan koroton laina netistä.

Soittimiin ei missään tapauksessa ole välttämätöntä upottaa määrätöntä määrää rahaa. Ei varsinkaan, jos olet tuore harrastaja, joka haluaa vain kokea oppimisen iloa. Kun olet perehtynyt harrastuksesta koituviin menoeriin, osaat myös varautua niihin järkevällä tavalla. Rahoitusratkaisujen miettimisessä suunnitelmallisuus on valttia. Käytä hieman aikaa tarpeidesi miettimiseen.

Harkitse ja kokeile ennen kuin teet päätöksiä

Ennen kuin teet suuria hankintoja, tutustu sinua kiinnostavaan instrumenttiin käytännössä. Esimerkiksi kansalaisopistojen kurssit voivat olla oiva paikka aloittaa. Kokeile myös sellaisia soittimia, joita et ole alun perin tullut ajatelleeksikaan. Siitä ei ole mitään haittaa, ja saatat yllättyä siitä, mitkä kaikki soittimet sopivatkaan sinun käsiisi. Mieti myös, haluatko opetella soittamaan itsenäisesti vai varata lainasta hieman rahaa soitonopettajan palveluksiin.

Kun olet tehnyt päätöksen siitä, mikä instrumentti kiinnostaa sinua eniten, ja saanut jonkinlaiset pohjatiedot valinnan tueksi, on aika hankkia oma soitin. Jos hankit sähköpianon tai jonkin muun digitaalisen instrumentin, voit käyttää soittaessasi kuulokkeita etkä häiritse ihmisiä ympärilläsi, kun tapailet ensimmäisiä kappaleitasi. Sähköpianot eivät myöskään ole yhtä kalliita kuin tavalliset pianot. Katsele myös käytettyjen soittimien markkinoita. Sieltä löydät yleensä paljon vaihtoehtoja. Hankintakustannuksiin tulee laskea mukaan myös soittimen siirrosta ja virittämisestä syntyvät kulut. Kun kustannukset ovat selvillä, sinun on helppoa päättää, millaisen lainan tarvitset. Netissä voit tutkia erilaisia lainoja ja löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan rahoitusratkaisun.

Harrasta huoletta!

Kaikkia asioita ei voi mitata rahassa. Itsensä toteuttaminen harrastusten kautta on tärkeää, ja harrastusvälineiden hankintaa voi hyvin ajatella sijoituksena omaan hyvinvointiin. Siltikään budjettiaan ei kannata sotkea kertaluontoisen hankinnan vuoksi. Onneksi ei ole pakkokaan. Erilaisia rahoitusratkaisuja on olemassa valtavasti, ja löydät niistä varmasti omiin tarpeisiisi sopivan. Jos päädyt hankkimaan vähän edullisemman soittimen, ja tiedät pystyväsi maksamaan pikalainan nopeasti pois, tarpeesi ovat erilaiset kuin jos hankit kalliimman soittimen. Joka tapauksessa lainan ehtojen ja kustannusten vertailu kannattaa, jotta voit nauttia uudesta harrastuksestasi ilman rahahuolia!