Jouluiloa yhdessä askartelusta

Joulunaika on monen mielistä parasta aikaa viettää entistä enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa, minkä vuoksi monet tykkäävät järjestää joulun alla pienimuotoisia jouluteemaisia juhlia. Yksi hauska idea on järjestää erilaisilla vieraskokoonpanoilla askartelupajoja, joissa valmistetaan yhteistuumin joulukoristeita. Moni ostaa kiireen tai inspiraation puutteessa koristeensa valmiina kaupasta, mutta itse tehdyissä koristeissa on persoonallisuutta ja tunnearvoa, jota ei rahalla saa. Yhdessä tekeminen on myös hauskaa, eikä sillä ole niin väliä vaikka lopputulokset eivät aina olisikaan niin taidokkaita, kuin tekijä olisi toivonut – tärkeintä on nauttia yhdessäolosta ja iloisesta joulutunnelmasta. Joko innostuit askartelujuhlien järjestämisestä? Poimi tästä artikkelista vinkit onnistuneiden tee-se-itse-juhlien aikaansaamiseksi.

Juhlien suunnittelu kannattaa aloittaa vieraslistan laatimisesta, sillä askartelumateriaalien ja tarjoilun kannalta sinun on tiedettävä tarkalleen, kuinka montaa ihmistä odotat juhliisi. Askartelutarvikkeet ovat yllättävän hintavia, joten ei olisi mukavaa, jos kovin suuri määrä tykötarpeista jäisi käyttämättä. Tästä syystä olisi myös hyvä idea päättää etukäteen, mitä joulukoristeita vieraat tulevat askartelemaan. Voit valita pari erilaista koristeideaa, joista vieraat voivat toteuttaa mieluisensa. Valinnanvaran rajaaminen ei välttämättä tarkoita vieraidesi luovuuden tukahduttamista, sillä monet koristeideat mahdollistavat persoonallisten lisäysten tekemisen lopulliseen tuotteeseen. Yksi tällainen koriste on esimerkiksi käpytonttu tai -pukki, jonka vartalona toimii käpy, johon askartelija liimaa hahmon eri osat. Kaikki käyttävät samoja askartelutarpeita hahmonsa luomiseksi, mutta esimerkiksi kaulaliinan, hatun, parran ja hiukset voi kukin tyylitellä oman mielensä mukaan, mikä tekee kaikkien käpytontuista ja -pukeista omia hauskoja persooniaan.

Jouluisiin askartelujuhliin kannattaa myös tunnelman ylläpitämiseksi varata teemaan sopivaa tarjoilua. Keskity erityisesti sellaiseen juoma- ja ruokatarjoiluun, joka luo kotiisi kaikkien tunnistamia joulun tuoksuja. Tällaisia naposteltavia ovat esimerkiksi uunissa paistetut piparit ja tähtitortut, jotka saavat aivan kaikki varmasti joulumielelle. Voit myös valmistaa innokkaille askartelijoillesi riisipuuroa, joka on myös kaikkien suomalaisten joulunajan kestosuosikki. Puuron valmistaminen voi tuntua aikaa vievältä tehtävältä, mutta kätevä riisinkeitin hoitaa kaiken puolestasi ja puuro valmistuu sillä aikaa, kun puuhaat muiden juhlavalmisteluiden parissa. Juhlajuomana voit tarjoilla lämpimiä perinteisiä joulu- ja talvijuomia, kuten glögiä ja kaakaota. Askartelu sujuu rattoisasti, kun kaikilla on käden ulottuvilla kuppi kuumaa ja jotain pientä makeaa tai suolaista naposteltavaa.

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyödyllisiä vinkkejä seuraavia joulunajan askartelujuhliasi varten. Kutsu parhaat ystäväsi luoksesi viettämään hauskoja hetkiä käpypukkien ja -tonttujen parissa, ja luokaa yhdessä arvokkaita joulumuistoja. Toivotamme sinulle oikein mukavaa joulunodotusta!