Kasvata taiteesi tunnettuutta sosiaalisen median avulla

Tämän päivän digitalisoituneessa maailmassa moni aloitteleva taiteilija joutuu vastakkain sen tosiasian kanssa, että vaikka oma taide olisikin varsin korkeatasoista, sitä voi olla vaikea saattaa suuren yleisön tietoisuuteen. Internet ja sosiaalinen media ovat tehneet monista taiteilijoista maailman kuuluja suhteellisen lyhyessä ajassa, mutta menestyksen saavuttaminen sosiaalisen median avulla ei todellisuudessa ole niin helppoa, kuin miltä se saattaa sivustakatsojien silmin vaikuttaa. Digitalisoituminen tarjoaa toki suuria mahdollisuuksia, mutta se tarkoittaa myös sitä, että yksittäinen taiteilija joutuu kilpailemaan koko maapallon taiteilijoiden kanssa oman kylän, kaupungin tai maan taiteilijakunnan sijaan. Tässä artikkelissa annamme kuitenkin käyttökelpoisia vinkkejä, joiden avulla kasvatat taiteesi tunnettuutta sosiaalisen median avulla.

Jotta tulisit huomatuksi ja pystyisit kommunikoimaan mahdollisimman tehokkaasti eri yleisöjen kanssa, sinun tulisi luoda taiteellesi sivu tai profiili parille eri sivustolle. Yksi näistä sivustoista on Facebook, joka mahdollistaa taiteesi esittelyn kuvagallerian muodossa, tehokkaan viestinnän seuraajiesi kanssa esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin liittyen. Facebook sopii hyvin viestintään sellaisten henkilöiden kanssa, jotka tuntevat jo taiteesi ja haluavat seurata Facebook-sivuasi pysyäkseen ajan tasalla urastasi. Toinen tärkeä sivusto on DeviantArt, joka on yksi maailman suurimmista taiteilijayhteisöistä. DeviantArtissa taiteilijat luovat oman profiilinsa, johon he lataavat viimeisiä teoksiaan jakaakseen ne yhteisön kanssa. Jäsenet voivat seurata toisiaan ja kommentoida toistensa teoksia, mikä mahdollistaa samanhenkisistä ihmisistä inspiroitumisen ja ystävystymisen heidän kanssaan. Miljoonat ihmiset ovat DeviantArtin jäseniä, mikä tekee sivustosta oivan mahdollisuuden hankkia taiteelleen tunnettuutta.

Facebook sopii siis uutisten jakamiseen ja DeviantArt on eräänlainen interaktiivinen online-taidegalleria, mutta entä sitten instagram? Useimmilla taiteilijoilla on myös tili instagramissa, jossa he esittelevät taidettaan ja elämäänsä. Instagram sopii samojen toimintojen suorittamiseen kuin Facebook ja DeviantArt, joten sitä voidaan pitää näiden kahden yhdistelmänä. Ero DeviantArtiin kuitenkin on se, että instagram ei ole vain taiteilijoiden yhteisö, joten kaikki sivuston käyttäjät eivät ole kiinnostuneita taiteesta. Sinun on siis löydettävä taidehenkiset ihmiset tästä miljoonien käyttäjien massasta, mikä onnistuu hashtagien avulla. Instagram sopii hyvin taiteesi tunnettuuden lisäämiseen, sillä voit verkostoitua ja ottaa osaa erilaisiin taidehaasteisiin ja kilpailuihin, mikä saa muut yhteisön jäsenet huomaamaat sinut. Instagramin hyvä puoli on myös se, että voit lisätä muitakin kuin taidekuvia tilillesi, jos niin haluat. Seuraajat usein pitävät siitä, että saavat kurkistaa kulissien taakse jokapäiväiseen elämääsi.

Onko sinulla jo profiili tai tili näillä sivustoilla? Toivottavasti sait tästä artikkelista hyödyllisiä vinkkejä taiteesi tunnettuuden lisäämiseksi sosiaalisen median keinojen avulla. Internetin maailma tarjoaa suuria mahdollisuuksia, mutta se voi ajoittain myös tuntua raa’alta taistelulta muita pyrkyreitä vastaan. Pidä asenteesi kuitenkin positiivisena ja seuraa luottavaisesti omaa suunnitelmaasi!