Kuinka ottaa hyviä ruokavalokuvia

Ruokaa ei pitäisi kokea vain nenän ja suun kautta. Ruoan visuaalinen ilme on yhtä tärkeä askel kuin mikä tahansa. Tämä pätee erityisesti resepteihin, blogikirjoituksiin ja lehtiartikkeleihin, joista tärkeät tuoksu- ja makukomponentit puuttuvat kokonaan.

Mutta kuinka saat aikaan täydelliset ruokavalokuvat, jotka tuovat veden lukijoittesi kielille, vaikka he eivät voikaan haistaa tai maistaa ruokia?

Tässä artikkelissa tutustutamme sinut ruokavalokuvauksen perusteisiin. Tietenkään tämä ei ole niitä asioita, joista voit oppia kaiken vain lukemalla. Sinun on tehtävä omia kokeiluja oppiaksesi käytännössä.

Valot! Ja lisää valoja!

Runsaan valaistuksen osaa ei voi kylliksi korostaa. Ilman sitä on melkein mahdotonta ottaa hyvää valokuvaa mistään, riippumatta varusteistasi tai siitä, miten hyvä kuvaaja olet.

Toki joitakin rajoituksia voi kompensoida, mutta urasi alkuvaiheissa sinun ei kannata laskea sen varaan.

Jos olet onnekas ja ilma on kaunis, paras valo löytyy yleensä ulkoa. Varmista vain, että pysyt poissa suorasta auringonvalosta (ellet halua sitä erikoistehosteeksi), ja työskentele mahdollisuuksien mukaan iltapäivällä, jolloin valo on pehmeämpi.

Sisätiloissa otettavien valokuvien tapauksessa sinun tulee pyrkiä saamaan huoneeseen mahdollisimman paljon yleistä valoa, ennen kuin lisäät kohdelamppuja.

Kohdelamput ja muut pienet valaisimet ovat täydellisiä varjojen pehmentämiseen tai häivyttämiseen. Tietenkin voit tehdä sen käyttämällä salamavaloja, jos sinulla on sellaisia, ja tämä on hyvin hyödyllistä myös ulkotiloissa.

Esillepano

Kun olet saanut valaistuksen kuntoon ja ruoka on valmista, jäljelle jää esillepano. Tässä sinun on hyvä ottaa käyttöön parhaimman näköiset tavarat, joita keittiöstäsi löytyy.

Tuo esille parhaat lautasesi, aterimesi ja ruoanlaittovälineesi, niin saat ruoan näyttämään upealta.
Teitkö ruuan vanhassa kolhuisessa ja rumassa kattilassa? Siirrä ruoka uuteen kiiltävään kattilaan, jota et viitsi käyttää, koska sen puhdistaminen on hankalaa. Paistoitko lihan modernilla pannulla, jossa on tarttumaton pinta? Kestävä valurautapannu saa sen näyttämään paremmalta, eikä kukaan aavista, että kyseessä on lavastus.

Toinen keino ruoan ulkonäön parantamiseksi on värin lisääminen. Vahvat, eloisat värit saavat melkein minkä tahansa tylsän ja mauttoman ruoan näyttämään hyvältä.

Tällä alueella huijataan paljon. Lehdissä ja resepteissä näkemäsi ruoat saattavat näyttää upeilta, mutta usein et haluaisi kokata tai syödä niitä sen vuoksi, mitä lautasella oikeasti on.

Muista vain, että jos poikkeat liian kauas todellisuudesta, lukijat todennäköisesti huomauttavat sinulle siitä.