Löydä suosikkitaidelajisi netistä

[ivcs]
Type: article
[/ivcs]

Oman suosikkitaiteenlajin löytäminen ja valitseminen voi olla joskus haasteellista, koska valinnanvaraa on niin kovin paljon. Ehkäpä tykkäät maalaustaiteesta, piirtämisestä, musiikista, näyttelemisestä tai jostakin aivan muusta! Runsaudenpula saattaa tuntua jopa ahdistavalta. Onneksi netin hyvät hakukoneet voivat auttaa tässäkin asiassa! Kerromme tässä jutussamme, miten pääset parhaiten alkuun etsiessäsi juuri sinulle sopivinta taiteenlajia.

Tutustu asuinalueesi taidekurssitarjontaan

Netin kautta on helppo löytää erilaisia taiteeseen keskittyviä kursseja sekä opetusta. Jos asut Helsingissä, esimerkiksi Helsingin Taiteilijaseuran sivusto on hyvä paikka aloittaa. Helsingin Taiteilijaseura tarjoaa taideopetusta niin aikuisille kuin lapsillekin. Myös nuorelle taideopetus voi olla oiva harrastus, onhan taide keino ilmaista nuorisokulttuuria, mikä on niin kovin tärkeää nuorille.

Lapsille on tarjolla esimerkiksi kuvataidekoulu, jossa keskitytään visuaalisiin taiteisiin. Tarjolla on monipuolista opetusta, joka järjestetään opetussuunnitelman pohjalta. Opettajina toimii kuvataiteilijoita, joilla on pedagogista kokemusta. Kuvataidekoulu on lapselle mukava harrastus, joka tuo hänen elämäänsä iloa ja auttaa häntä kehittämään kuvallista ilmaisuaan. Lapsille löytyy verkon kautta myös kivoja julisteita netistä, joilla voi tuoda lastenhuoneeseen ripauksen taidetta.

Osallistu aiheesta käytävään keskusteluun nettifoorumeilla

Hyvä tapa tutustua sinua kiinnostavaan taiteenlajiin on osallistua siitä käytävään keskusteluun netistä löytyvillä foorumeilla. Foorumeiden kautta voit esittää kysymyksiä alan kokeneille harrastajille ja saada vinkkejä, joiden avulla voit tutustua lajiin tarkemmin tai päästä alkuun omassa harrastuksessa.

Foorumeilla liikkuessasi kannattaa kuitenkin muistaa netiketti sekä se, ettei kaikki foorumeilla kerrottu ole välttämättä totta. Varsinkin foorumeilla, joissa voi esiintyä anonyyminä, saattaa liikkua kaikenlaista väkeä. Pieni varovaisuus on siis paikallaan, eikä esimerkiksi omia henkilökohtaisia tietoja kannata levitellä keskustelufoorumeilla. Tästä huolimatta foorumit voivat tarjota arvokasta ensikäden tietoa juuri siitä taiteenlajista, josta olet erityisen kiinnostunut.

Tutustu sinua kiinnostavaan taidelajiin YouTuben avulla

YouTubesta löytyy monia hyödyllisiä videoita, jotka kertovat lähemmin erilaisista taidelajeista. Näistä on hyvä aloittaa, jos tunnet olevasi hieman ujo kyselemään lajista muilta harrastajilta ennen kuin tiedät siitä itse juuri mitään. Konkreettiset videot kertovat helposti ymmärrettävällä tavalla, mistä on kyse, ja voit helposti luoda itsellesi kuvan siitä, voisiko juuri tämä taiteenlaji olla sinua varten.