Luovuutta lempeällä liikunnalla

Taide vaatii luovuutta syntyäkseen. Luovuus ei kuitenkaan tule väkisin, vaan huolehtimalla omasta jaksamisesta ja hyvistä elintavoista. Jos ihminen on stressaantunut, ei mielellä riitä resursseja antautua luovalle ajattelulle ja toiminnalle. Siksi lempeä, stressiä hillitsevä liikunta on ensisijaisen tärkeää, jos tarvitsee luovuutta elämässään – ja kukapa meistä sitä ei tarvitsisi! Tässä postauksessa jaamme vinkkejä lempeään stressiä lievittävään liikuntaan.

Luovuus nauttii lempeästä liikkeestä. Siksi kehoa kannattaa kuunnella ja liikuttaa juuri sen verran, kuin siltä kulloinkin tuntuu hyvältä. Jos ajatus liikunnasta tuntuu vieraalta mutta olo kaipaa sitä, voi ulos lähteä kävelylle ja liikunnan ja liikkumisen sijasta keskittyä luonnon ääniin ja läsnäoloon. Ota mukaasi sopivat kuulokkeet urheiluun ja kuuntele kävelyn ajan rentoutusäänitettä tai vaikkapa äänikirjaa.

Luovalle ihmiselle sopivia liikuntalajeja ovat esimerkiksi jooga, kävely, pilates ja erilainen ulkoilu luonnossa esimerkiksi pyöräilyn, sienestyksen tai marjastuksen parissa. Jooga on urheilulaji, josta on helppo aloittaa: se ei vaadi kuin rauhallisen hetken, pehmeän istuinalustan ja mukavat vaatteet. Joogan aloittamiseen löytyy paljon erilaisia ohjevideoita internetistä. Kokeile vaikkapa hakusanalla “iltajooga” ja testaa, miten säännöllinen joogahetki iltaisin ennen nukkumaanmenoa osana iltarutiinia vaikuttaa unesi laatuun ja pituuteen. Voit huomata eroja nopeasti, jopa päivissä.

Liikuntaharrastusta aloittaessa on hyvä muistaa säännöllisten lepopäivien tärkeys. Niiden merkitystä kuulee usein vähäteltävän, vaikka todellisuudessa lepopäivät ovat keholle ja mielelle yhtä tärkeitä kuin nekin päivät, jotka sisältävät runsaasti liikuntaa. Lepopäivinä on sallittua jättää liikkuminen kokonaan välistä tai tehdä kevyttä venyttelyä lihaksille. Lepopäivinä tulee muistaa myös syödä hyvin ja monipuolisesti lautasmallin mukaan.

Nämä vinkit ovat takuulla sinulle hyödyksi, kun etsit omaa tietäsi luovuuteen lempeän liikunnan avulla!