Näin saat koulupaikan taidekoulusta

Millaisia teoksia taide portfoliossasi tulisi olla? Kuinka portfolio tulee esittää? Mikä antaa sinulle parhaat mahdollisuudet saada unelmiesi koulupaikka? Tässä artikkelissa kerron millaisella taide portfoliolla saat koulupaikan taidekoulusta.

Hae moniin eri taidekouluihin

Taidekoulusi valitseminen on varmasti iso päätös kaikille taidekouluun hakeville. Vaikka sinulla saattaa ollakin lempivaihtoehto, kannattaa hakea useisiin eri kouluihin parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada koulupaikka. Ei ole häpeä hakea vähemmän arvostettuihin korkeakouluihin tai yliopistoihin, mutta on harmillista, jos et saa koulupaikkaa siksi, että hait vain yhteen kouluun.

Selvitä millaisilla portfolioilla hakijat ovat aiemmin tulleet hyväksytyiksi

Oikeiden portfolioiden tutkiminen on yksi parhaista tavoista selvittää, millaisia taitoja taidekoulujen hakijoilta odotetaan. Monien yliopistojen ja korkeakoulujen taideportfolio esimerkkejä löytyy paljon verkosta tai kampuksen kirjastoista. Näihin esimerkkeihin kannattaa perehtyä, jos aiot hakea taidekouluun!

Osallistu avoimien ovien päiville

Avoimien ovien päivien aikana voit selvittää, ovatko taidekoulut sinulle oikeita paikkoja. Avoimien ovien päivien aikana voit myös saada lisätietoja valintakokeista ja siitä, millaisia taitoja koulut odottavat hakijoiltaan. Pääset myös tutustumaan taidekoulun opiskelijoihin ja kysymään heiltä valintakoe vinkkejä.

Osoita olevasi aidosti kiinnostunut kouluun pääsemisestä

Yliopistot haluavat ihmisiä, jotka edustavat heidän koulujaan hyvin ja ihmisiä, jotka pyrkivät tekemään suuria asioita. Yliopistot haluavat intohimoisia, innokkaita opiskelijoita kouluihinsa, jotka selviävät niiden asettamista työtaakoista. Koulut myös haluavat sellaisia opiskelijoita, jotka aikovat hyödyntää tutkintoaan.

Tämä tarkoittaa, että sinun on välitettävä intohimon, sitoutumisen ja innostumisen tunne taiteesi kautta. Sinun tulee myös olla innostunut ja osoittaa intohimosi taidetta kohtaan myös haastattelusi aikana. Haastatteluissa usein kuitenkin riittää, että olet vain oma itsesi.

Silti haastattelua varten kannattaa laittautua huolella. Jos olet nainen voit kiinnittää hiuksiisi aidot hiustenpidennykset, ja pukea päällesi nätin mekon. Laittautumalla haastattelua varten osoitat olevasi vakavasti kiinnostunut koulupaikan saamisesta.