Nauti myös henkisesti ruoista ja ruokien väriloistosta

Monesti ei tule ajatelleeksi miten isossa roolissa ruoka onkaan. Ruoka kuuluu ihmisen elämään erottamattomana osana ja siihen kannattaakin panostaa. Ruoasta saa sekä energiaa, eli fyysistä voimaa, mutta myös henkistä voimaa. Värikkäät ruoat, hedelmät ja vihannekset ovat sekä ravintorikkaita, että terveellisiä, myös silmänruokaa. 

Ruoalla väreillä ja muodoilla leikittely on rentouttavaa, terapeuttista ja henkisesti avartavaa. Ruoan aistillisuus on hyvin moniulotteista, vaikuttavaa ja muistoja tuovaa. Ruoan ja sen valmistamisen avulla on mahdollista irtautua arjesta, saaden stressitasoja laskettua ja henkistä hyvinvointia parannettua. Ruoka onkin yksi suurista hyvinvoinnin lähteistä.

Valmista ruokaa itse

Vaikka ravintolassa on aina niin ihanaa käydä nauttimassa valmiista pöydästä, itse ruoanlaitto ja itsetehdystä lopputuloksesta nauttiminen voi olla jopa parempi nautinto. Ruoanlaitto kun ei loppuunsa ole niin vaikeaa ja erilaisia ja erilaisia taitoja vaativaa, kuin usein ensiksi ajatellaan. Monissa ruokatyyleissä ja keittiöissä on olemassa myös ne helpoimmat, käytännössä jokaisen osaamat vaihtoehdot ja siitä ylöspäin vaikeutuvat ruokalajit. Voit myös yhdistää monien eri ruokalajien ja kokonaisuuksien ominaisuuksia ja osasia, muokaten reseptejä ja esimerkiksi laittamalla lisää väriä, tuoksuja ja makuja antavia kasviksia ja vihanneksia. 

Jälkiruokien maailma on laaja ja moniulotteinen. Moni jälkiruoka on todella aisteja säväyttävä ja uusia makumuistoja luova. Jälkiruoilla onkin esimerkiksi mahdollista vakuuttaa treffikumppani tai piristää ystävää. 

Osallistu rohkeasti ruoanvalmistus kurssille

Esimerkiksi usea ravintola Helsingissä tarjoaa mahdollisuutta osallistua kurssille, jolla on mahdollista valmistaa opastetusti erilaisia ruokia. Mahdollisuuksia on niin kotimaiseen makuun sovitettuja, kuin muiden maiden keittiöiden parhaat ja erikoisimmat vaihtoehdot niiden aidoimmilla raaka-aineilla höystettynä. Kannustankin rohkeasti opettelemaan uutta ja esimerkiksi osallistumaan kursseille, löytääksesi uudenlaisia mielenmaisemia ja maailmoja makujen kautta.