Säästä rahaa alkuvuodesta taidetta varten

Vuoden lopussa tulee kulutettua tavallista enemmän rahaa, sillä erinäiset joulunajan juhlat, lahjaostokset ja uudenvuoden juhlistamispippalot keventävät tehokkaasti yhden jos toisenkin kukkaroa. Tästä syystä vuoden alussa useissa talouksissa ryhdytään jonkinlaisiin säästötoimiin perheen rahavarojen elvyttämiseksi. Mistä sinä olet valmis säästämään ensimmäiseksi? Moni säästää ensimmäiseksi kaikesta siitä, mitä ei koe välttämättömäksi, toisin sanoen siis kaikesta lisäluksuksesta, jota ilman elämä jatkuu joka tapauksessa varsin mukavasti. Olemme kuitenkin kaikki hieman eri mieltä siitä, mikä elämässä on ylimääräistä luksusta ja mikä aivan välttämätöntä. Moni sanoisi taiteen olevan turhaa luksusta, josta ainakin on helppo leikata ensimmäiseksi menoja. Taiteenrakastaja on kuitenkin asiasta hyvin erimieltä, ja hän on valmis tinkimään ensiksi vaikka ruoasta, jotta taiteen ostamista ei tarvitse lopettaa. Jos olet taiteen suhteen intohimoinen, poimi tästä postauksesta vinkit, joiden avulla syöt halvemmalla ja voit jatkaa taiteen keräämistä!

Kun lompakon nyörit on pidettävä tiukalla, on ruokaostoksilla oltava erityisen tarkkana. Parasta on lähteä ostoksille vasta sen jälkeen, kun olet rauhassa käynyt läpi eri kauppojen tämänhetkiset tarjoukset ja suunnitellut niiden pohjalta tulevan viikon ruokalistan. Moni luulee ruoasta säästämisen tarkoittavan sitä, että on pakko ostaa epäterveellisiä eineksiä, mutta tarjousten hyödyntäminen mahdollistaa usein laadukkaidenkin tuotteiden ostamisen. Kun suunnittelet viikon ruokalistaa, yritä valita sellaisia ruokalajeja, joita valmistettaessa voit hyödyntää mahdollisimman montaa tarjoustuotetta. Välttele myös sellaisia ruokalajeja, joiden valmistamiseen tarvitset niin sanottuja erikoistuotteita. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset kastikkeet, maustetahnat ja harvinaisemmat mausteet, joita et voi hyödyntää laajasti eri ruokien kokkaamisessa. Erikoistuotteet jäävät tästä syystä usein puolityhjinä pyörimään kaappeihin, jolloin ne ehtivät pilaantua ennen seuraavaa käyttökertaa.

Jotkin ruoka-aineet, kuten riisi, ovat erityisen halpoja ja monipuolisia. Jos pidät riisistä, sähköinen riisinkeitin voi olla järkevä sijoitus, sillä se mahdollistaa suurien riisimäärien keittämisen samalla kertaa. Kun valmistat kerralla suuremman satsin riisiä, voit hyödyntää sitä eri ruokalajeissa. Riisillä on hyvin mieto maku, mikä tekee siitä ruoka-aineena sellaisen, ettei siihen kyllästy helposti. Tästä syystä voit keittää vaikka viikonloppuna suuren määrän riisiä, laittaa osan pakastimeen odottamaan ja valmistaa lopusta erilaisia ruokia seuraavaa viikkoa varten. Riisi sopii mainiosti kasvisten ja erilaisten lihojen lisukkeeksi sellaisenaan, mutta siitä voi valmistaa myös erilaisia maukkaita laatikoita. Riisiruoistasi tulee erityisen huokeita, kun valitset riisin kaveriksi tarjouksessa olevia tuotteita. Yksi hyvä vinkki on paistaa riisinkeittimessä keitettyä riisiä pannulla voin, sipulin, kananmunan, vihannesten ja lihan kanssa, jolloin tuloksena on käden käänteessä halpa ja maukas ateria!