Sisusta omilla vesivärimaalauksillasi

Taiteen luominen vesiväreillä vaatii paljon pitkäjänteistä harjoittelua ja kurinalaista tekniikan hiomista. Juuri tästä syystä olisi varmasti mukava laittaa työsi tulokset myös kotisi seiniä koristamaan. Vesivärimaalaukset ovat nyt kaiken lisäksi todella suosittuja ja arvostettuja sisustuselementtejä, jotka tuovat tilaan kuin tilaan niiden väreistä ja aiheista riippuen erilaisia tunnelmia. Monissa sisustuksissa on luotu vaikuttavia kollaaseja, niin sanottuja ”taideseiniä”, eri kokoisten ja aiheisten vesivärimaalauksien avulla. Monesti sisustajat yhdistelevät maalauksia valokuviin ja muilla tekniikoilla aikaan saatuihin taideteoksiin luodakseen erilaisia tunnelmia ja vaikutelmia kulloiseenkin tilaan. Myös erityyppisten ja kokoisten kehysten käyttäminen on nyt suosiossa. Maalauksilla sisustaminen saa kuitenkin aivan uuden kiehtovan ulottuvuuden, kun taulujen luoja olet sinä itse!

Luota inspiraatioosi

Mitä seiniä koristamaan sitten pitäisi oikein maalata? Jos olet luontainen taiteilijasielu, ja saat helposti inspiraation jonkin tietyn maalauksen luomiseksi, ei kannata liikaa huolehtia kyseisen teoksen sopivuudesta sisustukseesi. Taiteilijoilla kun tuppaa olemaan taipumus sisustaa, luoda taidetta ja jopa pukeutua omaan omintakeiseen tyyliinsä. Tämä tyyli on usein helposti tunnistettavissa, joten luultavasti sisustuksessasi on jotain samaa tunnelmaa kuin luomassasi taiteessa. Niinpä maalauksesi tulevat varmasti näyttämään hyvältä kotisi seinillä, oli niiden aihe sitten päivänkakkarat tai mystiset vampyyrit.

Kerro tarinoita taiteellasi

Jos haluat luoda tämän artikkelin alussa mainitun kaltaisia kollaaseja, voit käyttää apunasi joitakin hyväksi havaittuja ohjenuoria. Ensimmäinen vinkki on pohtia, millaisen maailman haluat luoda kollaasisi taulujen avulla. Kannattaa myös miettiä kollaasia eräänlaisena tarinana, jonka katsoja ymmärtää tutkiessaan kokonaisuutta. Voit yhdistellä maalauksia tarinasi päähenkilöistä, tapahtumapaikasta ja yleisestä värimaailmasta. Jotkut kehyksistä voivat myös sisältää pelkkää tekstiä. Teksti voi olla pitempi pätkä tai vain muutama sana – tärkeintä on viestin sopiminen osaksi kollaasiasi. Ota kuitenkin huomioon, että sinä itse olet paras päättämään siitä sopiiko mikäkin lause tai sana luomaasi mielikuvitusmaailmaan.

Tunnelmaa abstraktista taiteesta

Kollaasi voi kuitenkin myös olla puhtaasti visuaalinen kokonaisuus, jolla ei ole sen kummempaa tarinaa. Ehkä pidät abstraktien aiheiden maalaamisesta, evätkä erilaiset henkilöhahmot tai maisemat ole sinun juttusi. Se ei haittaa ollenkaan, sillä abstrakti taide on hyvin monipuolinen sisustuselementti, joka ei kuitenkaan jätä katsojaansa kylmäksi! Abstaktit maalaukset toimivat hyvin osana suurempaa kokonaisuutta, mutta ne ovat myös todella tehokkaita katseenvangitsijoita yksinään – varsinkin erittäin suurikokoisina. Esimerkiksi olohuoneen pääseinälle asetettu valtava abstrakti vesivärimaalaus tuo parhaillaan koko olohuoneen sisustuksen aivan uudelle tasolle.

Toivottavasti sait tästä artikkelista inspiraatiota alkaa rohkeasti sisustamaan omalla taiteellasi, jotta kotisi seinät tarjoaisivat niin asukkaille kuin vieraille niin silmän- kuin sielunruokaa!