Tunnettuja taidemaalareita

[ivcs]
Type: article
[/ivcs]

Jos olet vähänkään kiinnostunut taiteesta, tai vaikket olisikaan, tunnet varmasti Mona Lisan, joka on yksi maailman kuuluisimmista maalauksista. Kerromme tässä artikkelissamme, kuka on mies Mona Lisan arvoituksen takana. Lisäksi esittelemme myös muista tunnettuja taidemaalareita.

Leonardo da Vinci – mies Mona Lisan arvoituksen takana

Monet ihmiset ovat pohtineet, mitä mahtaakaan kätkeytyä Mona Lisan arvoituksellisen hymyn taakse ja millainen tarina tähän Leonardo da Vincin maalaukseen oikein liittyy. Nykyisin monet uskovat, että Mona Lisa esittää Lisa Gheradinia – Firenzessä elänyttä rouvaa. On nimittäin selvinnyt, että varakas silkkikauppias teki Leonardo da Vincille tilauksen, joka koski hänen vaimoaan esittävää muotokuvaa.

Kyseinen muotokuva valmistui 1506, mutta ilmeisesti asiakas ei koskaan saanut muotokuvaa itselleen. Syytä tähän ei tiedetä. On arveltu, ettei taiteilija kenties ollut itse työhönsä täysin tyytyväinen. Hän saattoi myös pitää maalauksesta niin paljon, että pitikin Mona Lisan itsellään. Ehkäpä juuri Mona Lisaa on esitelty työnäytteenä kuuluisan taiteilijan taidoista. Nykyisin Mona Lisa löytyy Louvresta.

Mona Lisan maalannut taiteilija Leonardo da Vinci ei tullut tunnetuksi ainoastaan taidemaalarina, vaan hän oli myös matemaatikko, tieteilijä, keksijä, insinööri, anatomi, kuvanveistäjä, kasvitieteilijä, arkkitehti, kirjailija ja muusikko – melkoinen lista yhdelle ihmiselle, vai mitä? Häntä on kuvattu äärimmäisen uteliaaksi ja lahjakkaaksi.

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh syntyi 1853 Hollannissa ja on eräs historian tunnetuimmista taiteilijoista. Vincent van Gogh teki sekä maalauksia että piirustuksia. Hänen töidensä teemoissa korostui melodramaattisuus sekä impulsiivisuus ja hän oli tunnettu siitä, että hän käytti töissään voimakkaita värejä. Hänen töilleen oli ominaista se, että siveltimen vedot suorastaan kyllästivät niitä.

Vincent van Goghin yksityiselämä ei ollut aina kovin auvoista, sillä hän kärsi masennuksesta sekä hallusinaatioista. Hänellä oli myös muita psykoottisia oireita. Vincent van Goghia yritettiin hoitaa psykiatrisiin sairauksiin erikoistuneessa hoitolaitoksessa, mutta tästä huolimatta Taiteilija kuoli 37-vuotiaana tehtyään ilmeisesti itsemurhan. Psyykkisten ongelmien lisäksi taiteilijalla oli vaikeuksia myös rakkauselämän ja henkilökohtaisen talouden saralla.

Pablo Picasso

Pablo Picasso oli espanjalainen taiteilija, joka kuoli 1973. Taiteensa lisäksi hän tuli tunnetuksi myös yksityiselämästään, jota voidaan kuvata värikkääksi.