Lomailu kannattaa aina ja mahdollisuuksien mukaan onkin hyvä pyrkiä ainakin hetkeksi eroon arjen ympyröistä. Mielikuvituksen ja inspiraation kannalta on tärkeää pitää taukoja ja antaa aivojen hengähtää välillä.

Erilaisista paikoista, varsinkin uusista ja ennen käymättömistä kohteista on hyvä hakea inspiraatiota taiteen tekoon. Uudet paikat stimuloivat mielikuvitusta ja auttavat aivoja keksimään uutta. Tämä voi olla avuksi esimerkiksi kun tuntuu ettei oikein saa mitään uutta luotua tai muuten tuntuu ylikuormiteltulta, kun aivot ovat jo kauan toistaneet samaa ympyrää ilman mahdollisuutta poiketa kunnolla vanhoista urista.

Onko tunnetut taidegalleriat jo koluttu?

Oletko jo käynyt läpi kaikki mieleisesi taidegalleriat ja museot ja janoat lisää? Oletko tullut ajatelleeksi että voit hakea inspiraatiota myös ulkotiloista ja julkisista rakennuksista? Nykyään taidetta löytyy yhä enenevissä määrin myös osana julkisia tiloja, ilahduttamassa katsojia. Parhaimmassa tapauksessa voit saada inspiraatiota hotellista, johon majoitut loman ajaksi ja voitkin hämmästyä miten inspiroivat hotellit Helsinki pystyykään tarjoamaan.

Ulkotiloihin sijoitettu taide on usein moninaista, jotta se kestää katselukertoja. Alueiden asukkaille itsessään taiteesta on saattanut tulla hieman itsestäänselvää, eikä sitä varsinaisesti enää osata arvostaa, mutta ulkopaikkakuntalaisena, tai toiselta puolen kaupunkia tulleena tämä taide on tuoretta ja voitkin nauttia siitä monipuolisesti.

Muista rentoutua huolella

Vaikka haluaisit aktiivisesti kierrellä ja puuhata lomalla, kannattaa muistaa oikeasti myös rentoutua. Jos et ole viettänyt vapaata tai rentoutunut huolella pitkään aikaan, olet voinut huomaamattasi ylikuormittua niin että inspiraation kanssa voi tulla ongelmaa. Kannattaa siis kuunnella kehoasi ja oikeasti levätä, ottaa muutama päivä rennosti ja käydä ihan omaan tahtiin kiertelemässä mukavia kohteita, nauttien fiiliksestä, säästä ja ennen kaikkea taiteesta!