Tasapainoinen ruokavalio ylläpitää inspiraation saamista

Hyvä ja tasapainoinen ruokavalio on joka tapauksessa tärkeää, mutta eritoten luovan työn tai harrastuksen kannalta. Aivot tarvitsevat sekä energiaa, että ravintoaineita, jotta ne toimivat kunnolla. Siitä syystä kannattaa pitää huolta tasapainoisesta ruokavaliosta ja syödä terveellisesti.

Terveellinen ruoka ei ole hankalaa valmistaa vaikka se joskus siltä saattaakin tuntua. Nykyään on helposti saatavilla valmiita tai puolivalmiita ratkaisuja, joiden ansiosta ruoanlaitto helpottuu huomattavasti.

Muista hyvät työvälineet

Hyvien työvälineiden avulla ruoanlaitto on sujuvampaa ja onnistut paremmin, eikä ruoan laittaminen turhauta niin paljoa. Valitse siis mieluummin terävät Fiskars veitset, kuin halpa veitsi, jolla ei välttämättä saa kunnolla leikattua ja sorrut helpommin valmisruokiin.

Oikean kokoiset kattilat tai vuoat ovat myös avainasemassa lopputuloksen kannalta. Jos laitat ruoan liian suureen astiaan, se ei välttämättä kypsy kunnolla kun taas liian pienessä se saattaa palaa helposti. Olekin siis tarkka ja mitoita välineet oikein.

Anna ruoan valmistua kuin itsestään

Voit myös käyttää ratkaisuja, joiden avulla ruoka valmistuu kuin itsestään. Muodissa olevat ”ilmafriteerauskeittimet” tai muualla Euroopassa yleisempi Sous Vide liha ovat hyviä vaihtoehtoja ruoan valmistamiseen osittain niin ettei tarvitse käyttää paljoa voimavaroja ruoan tekemiseen ja vahtimiseen, jotta lopputulos olisi hyvä.

Puolivalmiissa ruokaratkaisuissa ei sinällään ole vikaa, kunhan vain muistaa tarkistaa mitä tuotteissa on. Valmiiksi kuoritut, pilkotut ja pakastetut porkkanat, perunat, bataatit ja muut vihannekset, sekä kasvikset ovat käteviä ja nopeuttavat ruoanlaittoa parhaimmillaan paljon.

Toinen hyvä pointti pakasteissa on että voit saada suhteellisen tuoreen oloisia kasviksia ympäri vuoden, vaikka niiden satokausi olisikin hyvin lyhyt osa vuodesta. Pakasteena ravintoarvot säilyvät suhteellisen hyvin ja siksi niiden hyödyntäminen ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.