Moni kuvittelee, että luovuus on etuoikeus, josta vain tietyt ihmistyypit voivat nauttia. Luovuus on kuitenkin taito, joka on kenen tahansa opittavissa ja jota voi harjoittaa jokainen päivä. Avain luovuuteen on lisätä jokaiseen päivään ripaus uteliaisuutta ja hauskuutta. Tässä viisi parasta vinkkiä luovaan ajatteluun arjessa:

  1. Ole avoin uusille kokemuksille. Kun emme aktiivisesti näe uusia kokemuksia ympärillämme, on helppo jumiutua mukavuusalueelle ja jatkaa samojen asioiden tekemistä joka päivä. Kun olemme avoimia uusille kokemuksille, tartumme niihin herkemmin.
  2. Ole avoin uusille ideoille, jotka kumpuavat uusista kokemuksista. Kun teet uusia asioita, puhut uusille ihmisille, kokeilet uusia harrastuksia, harjoitat luovuuttasi jatkuvasti. Oman mukavuusalueen ylittäminen vaatii luovuutta, sillä teet itsellesi uusia asioita vieraassa ympäristössä.
  3. Riskit ja epäonnistumiset ovat osa luovuutta. Kokeile uusia asioita ja ota epäonnistuminen lahjana, joka ohjaa sinua eteenpäin. On myös lohdullista oivaltaa, että uusien harrastusten parissa ei automaattisesti voi olla taitava, vaan mokia tulee jokaiselle.
  4. Löydä luova yhteisö. Ympäröi itsesi luovilla ihmisillä, jotka jakavat saman arvomaailman kanssasi. Yhteisöjä voit löytää esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, taidekursseilta, matkustellessasi ja muista paikoista. Liity rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin!
  5. Aseta rajat teknologian ja sosiaalisen median käytölle. Sosiaalisessa mediassa ja teknologiassa on puolensa: ne mahdollistavat luovuuden eri tavoilla ja auttavat meitä inspiroitumaan ja verkostoitumaan. Silti on tärkeää muistaa, että yleensä luova ajattelu syntyy sellaisessa ajassa ja paikassa, jossa älypuhelin tai läppäri ei ole läsnä. Vie itsesi luontoon, ota mukaan vain kynä ja lehtiö ja katso, mitä tapahtuu!