Taiteilijan ateljee on muutakin kuin pelkkä työpaja, jossa tuotetaan taidetta liukuhihnalta. Ateljeen on tarkoitus myös inspiroida taiteilijaa ja se ei onnistu, jos omaa ateljeeta ei ole yhtään sisustettu omien mieltymysten mukaisesti. Tämän asian kanssa ei kannata nirsoilla, koska jos haluaa olla tuottava ja luova, on luotava itselleen ympäristö jossa viihtyy ja haluaa työskennellä, oleskella ja visualisoida omia visioitaan eteenpäin. Mitä kaikkea ateljeehen kannattaa hankkia sisustukseksi, siitä lisää tässä jutussa.

Taiteilijan työtilaan on hyvä hankkia paljon inspiraation lähteitä. Nämä voivat olla omia töitä tai toisten suosikki taiteilijoiden teoksia, joista voi ottaa itselleen inspiraatiota. Jotta inspiraatio olisi korkeimmillaan sekä myös työteho, on omaan studioon hyvä hankkia kunnon valaistus. Valaistus kannattaa rakentaa siten, että sitä voi säätää tilanteen mukaan. Valoja voi olla useampia, jos haluaa nähdä omia töitään eri valoissa ja nähdä miten ne käyttäytyvät. Tämä voi olla erittäin tärkeää töiden luomisvaiheessa.

Hanki omaan työtilaan myös riittävästi istuimia sekä kalusteita, joissa voi rauhoittua, levätä ja miettiä omia aikaansaannoksia. On myös hyvä miettiä muita sisustuselementtejä kuten mattoja. Matto voi tehdä paljon ja sen päällä on mukava olla paljain jaloin kylmimpinä aikoina. Klikkaa Maskun valikoimaan tästä ja hanki kunnon matot omaan studioon.

Varmista myös, että työtilassa on saatavilla evästä. Tämän takia pienen jääkaapin hankkiminen sekä mahdollisesti mikron hankkiminen voi olla paikallaan. Inspiraation ollessa päällä on hyvä, että saatavilla on ruokaa ja juomaa. Erityisesti, jos studio sijaitsee eri paikassa kuin oma koti. Hanki työtilaan myös kaikille välineille omat säilytystilansa. Hyvässä järjestyksessä oleva työtila on myös mielelle rauhallinen paikka. Kaaoksessa on vaikea inspiroitua.