Sommitelmia kotikeittiön tarpeista

Välillä inspiraatiota saa oikein hakemalla hakea ja saattaa kulua pitkiäkin aikoja, joina kangaspohja säilyy visusti tyhjänä ja valkeana. Tällöin turhautuminen ottaa herkästi vallan ja unohdamme kokonaan, että inspiraatiota voi ammentaa myös täysin arkisista asioista sen sijaan, että sitä olisi aina lähdettävä metsästämään kauas kotoa.

Erityisesti silloin, kun taiteen luomisessa ollaan vielä hieman aloittelijatasolla eli harjoitteluvaiheessa, voi hyvin vain istua alas ja luoda katseen ympäristöönsä. Oman kodin keittiö aamun kirkkaassa ja virkistävässä auringonvalossa saattaakin olla juuri se inspiraation lähde, jota olet kaivannut. Kuivaustelineessä nököttävä paistinpannu voi muodollaan ja heijastamillaan valon säikeillä tarjota hyvän harjoituskohteen pyöreille ja pehmeille muodoille. Täysinäinen hedelmäkulho tarjoaakin jo useita erilaisia muotoja ja värejä, joista lähteä liikkeelle.

Esimerkiksi kitchentime sisältää laajan valikoiman astioita, joiden muodoista ja värimaailmoista ammentaa inspiraatiota. Hae kotoisaa loppuillan tunnelmaa vaikka hellan levyllä porisevalla padalla, lämpimällä värimaailmalla ja hämärällä mutta pehmeällä ilta-auringon kajastuksella. Höyryävä teekupponen kukkamaljakon vieressä, puolilleen kaadettu viinilasillinen juustovalikoiman äärellä tai mikä tahansa kokoelma ruokaa voi tarvittaessa muodostaa hienonkin sommitelman, mikäli antaa vain mielikuvituksensa toimia rajana.

Merta edemmäs ei siis kannata lähteä kalaan, eikä inspiraatiota tarvitse pakottaa, kun arki ja kodin ympäristö tarjoavat sitä yltäkyllin kunhan osaa katsoa ympärilleen oikealla silmällä. Inspiraation puutteen saa parhaiten selätettyä ottamalla vain sivellin kauniiseen käteen ja ryhtymällä maalaamaan ilman sen kummempia tavoitteita tai vaatimuksia. Taiteilija ymmärtää arjen kauneuden päälle vaikkei se aina sisälläkään mitään sen erikoisempaa eksotiikkaa, ainoastaan mahdollisuuksia väreissä ja muodoissa!