Kodin sisustaminen pienellä budjetilla on sekä hauska että palkitseva kokemus. Jos olet aloittelija ja etsit uusia ideoita, löydät niitä runsaasti internetistä, esimerkiksi Instagramista tai Pinterestistä, tai sisustuslehdistä. On olemassa paljon erilaisia tapoja sisustaa omaa kotia edullisilla tarvikkeilla tai käytettynä hankituilla huonekaluilla. Tässä postauksessa jaamme parhaat vinkit kodin sisustamiseen siten, ettei budjetti kärsi siitä.

Käytä sitä, mitä sinulla on. Jos kodissasi on jotain, mikä ei enää ilahduta, voit muokata sitä mieleiseksesi! Kokeile esimerkiksi maalata vanha huonekalu uudella, innostavalla värillä tai maalaa esimerkiksi vain sen jalat. Voit myös helposti yhdistää uusia ja vanhoja huonekaluja: esimerkiksi https://www.masku.com/ -verkkokaupasta ostettu matto ja kierrätyskeskuksesta löydetty ruokapöytä ovat oiva pari, jotka tukevat toisiaan visuaalisesti.

Väripaletti on tärkeää pitää mielessä, sisustitpa sitten isolla tai pienellä budjetilla. Kun värisävyt sointuvat yhteen, näyttää lopputulos aina hyvältä. Neutraali väripaletti antaa usein kuvan laadukkaasta sisustuksesta, värikäs väripaletti kertoo luovuudesta ja pirteydestä. Neutraaliin pohjaan voi lisätä ripauksen kirkasta väriä, jolloin koko huone saa uuden ilmeen nopeasti ja tehokkaasti.

Matot, verhot ja koriste-esineet ovat usein edullisia ja niillä saa muutettua ilmettä nopeasti. Kokeile vaikkapa värikästä ryijyä neutraalin sohvan pariksi! Mattoja voi myös opetella kutomaan itse esimerkiksi työväen opiston kursseilla, jotka ovat nykyään todella suosittuja. Toinen helppo DIY-projekti ovat makrameetyöt, joilla voidaan luoda seinäkoristeita, kukkaruukkujen pidikkeitä tai jopa näyttäviä verhoja!

On siis olemassa monia erilaisia tapoja sisusta pienelläkin budjetilla koti uuteen kuosiin, joka piristää päivittäisessä arjessa. Kodin sisustaminen pienellä budjetilla on myös ekoteko, jolloin myös luonto kiittää!