Luova sisustus inspiroi

On monia tapoja sisustaa koti. Kodin viihtyvyys on henkilökohtaisesti tärkeimpiä asioita mitä elämässäni on. Se on kuitenkin paikka, jossa vietän aikaa eniten. Haluan, että kotini kautta voin tuoda esille minulle tärkeitä asioita ja muistoja. Siksi olen sisustanut kotini luovia, yksilöllisiä sisustusratkaisuja tehden. Tässä blogipostauksessa annan joitakin vinkkejä siihen, miten voit sisustaa kotisi luovasti ja juuri sinun omaan makuusi ja elämäntilanteeseesi sopien!

Kaikki lähtee oikeasta tunnelmasta. Onko kotisi seesteinen, turvallinen kotipesä, johon on hyvä tulla lepäämään maailman tuulilta vai haluatko kodissasi olevan dynaaminen, eteenpäin vievä ja uutta luova tunnelma? Näihin tunnetiloihin ja niiden syntymiseen voit vaikuttaa monen eri tavoin. Valaistus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä. Jos haluat kotiisi rauhallisen tunnelman, valitse epäsuoraa valoa, joka luo varjoja ja jännittäviä pinnanmuotoja. Jos taas kaipaat toimintaa ja aktiivisuutta, panosta luonnonvaloon ja tehokkaisiin valonlähteisiin.

Huonekalut tekevät kodista kodin. Oma tyylini on melko runsas ja romanttinen, mikä kertoo myös arvoistani. Siksi mukava sohva on yksi ensimmäisiä huonekaluja, joita hankin muuttaessani kotiini. On tärkeä, että voin heittäytyä sohvalle lueskelemaan kirjaa tai käymään keskusteluita ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Kun sohvan valitsee omien tarpeiden ja itselle ominaisten käyttäytymistapojen mukaan, on siinä mukava viettää aikaa.

Luova sisustus näkyy ehkä eniten kodissani tauluissa, joita olen seinilleni ripustanut. Olen luonut erilaisia kollaaseja tauluista, joissa on jokin sama väri, elementti tai muotokieli. Sillä tavalla saan aikaan mielenkiintoisia yksityiskohtia, joihin katse kiinnittyy helposti. Muiden ja itseni luoma taide kodin seinillä inspiroi myös itseäni taiteen ja luovan toiminnan pariin. Usein huomaakin, että huoneessa, jossa on tauluja, on helpompi antaa luovuuden kukkia.