Myös ruokailu voi olla taidenautinto

Monia asioita voi kokea taiteena ja monelle taiteen kokeminen on nautinnollinen asia tai vaikka inspiraation lähde. Monet taiteilijat hakevat inspiraatioita luonnosta, eläimistä tai vaikka kaupunkien rakennuksista. Toisia voi myös inspiroida kiire ja ihmisjoukot kun taas toiset löytävät oman taiteellisen visionsa rauhasta. Toisaalta myös ruoka voi tarjota hyviä inspiraation lähteitä ja samalla se myös tuo nautintoa niin syödessä kuin esimerkiksi toisen seurasta nauttien.

Monet hienot ravintolat eivät vain panosta ruoan laatuun vaan myös sen ulkonäköön. Yksi tavallinen esimerkki, jota emme aina tiedosta on esimerkiksi sushi. Sushi on oikein valmistettuna vaativa taiteellinen tapahtuma ja se myös näkyy lopputuloksessa. Hienot sushi variaatiot loistavat erilaisia värejä ja muotoja, jotka yhdistettyinä toistensa kanssa voivat luoda todellisen taideteoksen omalle lautaselle.

Useissa ravintoloissa voi tutustua erilaisiin ruokiin menun kautta. Valmiit monen ruokalajin menut tai maistelumenut ovat usein tehty visuaalisesti näyttäviksi ja maultaan onnistuneiksi ja samalla menuun voi yleensä ottaa mukaan myös viinit tai muut juomat, jotka on suunniteltu menun kanssa yhteen. Tällainen valmis menu hieroo makunystyröitä ja inspiroi usein kokemaan uusia asioita. Menussa kokit pääsevät todella näyttämään kaikki taitonsa niin ruokien asettelun kuin myös makujen suhteen. Tällaisia kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa ravintolassa. Lähes mikä tahansa laadukas ravintola Helsingissä tarjoaa mainiot puitteet ruoka taiteesta nauttimiselle.

Ruokataidetta voi kuitenkin myös tehdä kotona ja monista erilaisista arkisista ruoista voi valmistaa oman taiteellisen luomuksensa. Näitä luomuksia kannattaa ja saa myös esitellä. Kaikkein hauskinta on kokeilu ja uuden luomine, joka on jo itsessään taidetta. Silloin kun onnistuu valmistamaan maistuvan ruoan, joka myös näyttää hyvältä, voi kokea onnistuneensa. Ota siis ilo irti vaikka hernekeitosta ja luo siitä oma taiteellinen nautintosi.