Taiteilija tarvitsee tuottaakseen outoutta

Taide on aina katsojan silmissä ja monesti tämä pitää paikkansa mutta on myös totta, että kun jokin teos huomataan ja se nousee kuuluisuuteen, tulee siitä kaikille kuuluisa ja kiinnostava teos. Se voi olla myös hyvin outo ja erikoinen, kun sitä katsoo ensimmäistä kertaa. Tämä voi jossain tapauksissa tarkoittaa myös sitä, että aina kyse ei ole tekniikasta ja maalauksen teknisistä ominaisuuksista vaan pelkästään siitä, että taiteilija on onnistunut luomaan jotain todella uniikkia ja outoa.

Outouden löytäminen voi tulla taiteilijalle luonnostaan tai sitä voi havainnoida ympäriltään. Missä asioita tai tapahtumia voi havainnoida parhaiten? No tietenkin kaupungissa, joten voi olla hyvä suunnata esimerkiksi Helsingin keskustaan ja alkaa seuraamaan asioita. Voi olla helppoa varata hotellit Helsinki ja viettää muutama päivä pääkaupungissa seuraamassa kaupunkilaiselämää ja tapahtumia. Hyviä ideoita löytyy joka paikasta ja pääkaupungissamme on kyllä perinteisellekin taiteelle inspiraation saanti paikkoja. HElsinki on myös täynnä puutarhoja ja monia hienoja rakennuksia ja miljöitä, joista voi hakea inspiraatiota omiin maalauksiin.

Se millä tavalla asioita haluaa muuntaa taiteeksi on aina taiteilijasta kiinni. On kuitenkin tärkeää, että jokaisella teoksella on jokin tarina. Tarinan avulla maalaus tai teos voi todella herätä eloon ja myös taiteen katselijat voivat luoda tarinasta omassa mielessään juuri sellaisen kuvan kun haluavat. Silloin ei ole niin tärkeää, miten teknisesti teos on toteutettu ja onko se todella hienosti ja tarkasti toteutettu. Katsoja voi oman mielikuvituksen avulla täyttää aukot ja nähdä sitä kautta taideteoksen kokonaisena.

Nyt on aika lähteä ulos maailmaan havainnoimaan outoja asioita ja luomaan tarinoita taiteeksi. Sen jälkeen tuottamaan kuvia omalle valitsemalleen alustalle.