Maisemakuvasta maalaus

Maisemakuvien maalaaminen on hyvin tavallista ja erilaisista kohteista tehdään usein maalauksia. Paikan päälle lähteminen maalaamista varten voi olla hankalaa ja riippuen säästä, välillä melkein mahdotonta. Maisemakuvien maalaamista voit helpottaa ottamalla kohteesta ensin kuvan, jonka perusteella voit tehdä maalauksen kotona kaikessa rauhassa. Kerromme tässä vinkkejä, miten otat omalla kameralla hyvän maisemakuvan, jonka voit myöhemmin maalata kotona.

Maisemakuvan ottamista varten on hyvä hankkia kunnon kamera, varsinkin jos tulee kuvattua hieman enemmän. Muussa tapauksessa voi maisemakuvan ottaa myös älypuhelimella vaikka sen taso ei aivan järjestelmäkameran tasolle pääsekään. Järjestelmäkameraan saa laajakuvaobjektiiveja, joilla saa maisemasta otettua todella kattavan kuvan. Hyvä ominaisuus kännykkäkamerassa on panoraamakuvien ottamien, jolla pääsee samankaltaiseen näkymään. Molempiin niin järjestelmäkameraan kuin myös kännykkäkameraan on hyvä hankkia jalusta vakaiden kuvien ottamista varten.

Kuvaa otettaessa on tärkeää, miettiä kuvan sommittelua. Kun otetaan maisemakuvaa on hyvä miettiä kuvan edustaa ja siihen on hyvä sijoittaa jotain kiinnostavaa. Lisäksi kuvan keskellä ja taustalla on myös hyvä olla jokin tietty asia, joka vangitsee katsetta. Sommittelemalla maisemakuvaan kolme osaa, tekee siitä huomattavasti paremman. Jako voi olla vaikka seuraavanlainen. Etualalla on hiekkaa, keskellä merta ja taustalla voi näkyä vaikka kuu tai esimerkiksi majakka. Objektiivien hyöty on siinä, että niillä voi rajata kuvasta pois turhia asioida kun zoomataan esimerkiksi kauemmas. Tähän voi vaihtoehtoisesti käyttää myös kuvankäsittelyohjelmaa. Kuvaan kannattaa myös sijoittaa, jotain joka auttaa havainnollistamaan kokoa. Esimerkiksi ihminen kuvassa näyttää muun maiseman mittasuhteet nopeasti.

Kun olet saanut hyvän maisemakuvan otettua omalla kameralla. voit kotona esimerkiksi tulostaa sen malliksi, josta tehdä maalauksen. Voit myös heijastaa kuvan isommalle ruudulle kuten tietokoneen näytölle tai television ruudulle, josta se on helppo maalata kankaalle.