Parhaat taideravintolat Helsingissä

Pohjoismaat ovat kokeneet viime vuosina kulinaarisen renessanssin, ja pohjoismaiset maut ovat saaneet viime aikoina myös laajalti suosiota ympäri maailmaa. Pohjoismaiden kulinaarisiin pääkaupunkeihin kuuluvat Kööpenhamina, Oslo, Tukholma ja Helsinki, jotka sisältävät paljon upeita taideravintoloita. Alta voit lukea kolmesta allekirjoittaneen ehdottomasta suosikkiravintolasta. Ravintolat eivät ole listalla paremmuusjärjestyksessä ja ne ovat vain minun omia lempiravintoloitani Helsingissä.

Chef & Sommelier

Chef & Sommelier käyttää luomu- ja reilun kaupan ainesosia inspiroivien ruokien luomisessa, jotka näyttävät yhtä hyviltä kuin ne maistuvat. Ravintola suosittelee neljän ja viiden ruokalajin ruokalistojaan, mutta se tarjoaa myös erilaisia ​​vaihtoehtoja, mukaan lukien kolmen ja yhdeksän ruokalajin vaihtoehtojaan. Ravintola sekoittaa suomalaisia ja eurooppalaisia ruokia esimerkiksi ‘hanhi ja porcini’ vaihtoehdollaan ja ‘arktinen nauri ja salvia’ ja ‘hauki ja artisokka’ ruokalajeillaan. Ravintola valmistaa myös aterioita kasvissyöjille pyynnöstä.

Olo

Olo on yksi harvoista Michelin-tähden ravintoloista Suomessa. Ravintola on saanut inspiraationsa suomalaisesta luonnosta. Olon luovan keittiön tavoitteena on herättää muistoja ruokiensa kautta sekoittamalla vanhoja perinteitä huippuluokan kulinaaristen tekniikoiden kanssa. Ravintolan viinilistalla on tarjolla pientuottajien vuosikertoja ja aitoja käsityönä valmistettuja viinejä. Näistä osa on saatavilla yksinomaan Olosta. Vieraat voivat ruokailla ravintolassa yhdessä sen monista huoneista tai sen upealla lasikattoisella sisäpihalla. Mikä parasta, tässä ravintolassa asiakkaat voivat nähdä, kun kattilat ja veitset heiluvat kokkien valmistaessa ruokaa laadukkailla Kitchenaid keittiövälineillä.

Gaijin

Gaijin sulauttaa makuja Japanista, Koreasta ja Pohjois-Kiinasta. Gaijinin tarjoamat ruokalajit ovat yhdistelmä maailman ikonisimpia kulinaarisia perintöjä. Asiakkaat voivat nauttia ravintolassa monista herkullisista lautasista, kuten esimerkiksi lohitartarista shizolehtien ja wasabikastikkeen kanssa.

 

Majoitus Helsingissä

Ravintolaillallisen jälkeen ihmiseen iskee helposti väsymys. Jos haluat nukkua illallisen jälkeen, suosittelemme yöpymistä varten jotain Hotellia Helsingissä.