Lapsen muotokuva vesiväreillä

Muotokuvien maalaaminen ei ole kaikkein helppoin asia ja sitä voi joutua harjoittelemaan monia kertoja ennen kuin onnistuu tekemään ensimmäisen onnistuneen muotokuvan. Vesiväreillä muotokuvan maalaaminen kannattaa tehdä vaiheittain ja siihen kuluu aikaa. Kaikki alkaa ensin luonnoksesta, joka tehdään paperille esimerkiksi lyijykynällä luonnostelemalla. Jos maalaat kuvan luonnoksen luonnossa kannattaa hankkia mukava istumapaikka lapselle. Mukavat nojatuolit löytyvät helposti huonekaluliikkeestä. Luonnoksen voi myös halutessaan tehdä valokuvan avulla.

Valokuvan ottamisen jälkeen kannattaa kuvaa käsitellä kuvankäsittelyohjelmalla ja hyödyntää negatiivia ja mustavalko asetuksia. Tällä tavalla kuvasta saa helposti muotokuvan ääriviivat esille, joiden avulla luonnoksen tekeminen on paljon helpompaa. Tämä on helpompi tapa ja onnistuu valokuvasta, joka on kuvakäsitelty ohjelmalla. Seuraamalla samoja ääriviivoja ja sävyjä saa vesivärimaalauksen onnistumaan helpommin ja nopeasti. Näin vesivärimaalaus onnistuu helposti ja nopeasti ja muotokuva tulee näkyville kuvasta varsin hyvin. Laatu voi näyttää yksinkertaiselta mutta se on kuitenkin hyvä tapa tehdä ensimmäinen muotokuva maalaus vesiväreillä.

Jos haluat tehdä muotokuvan tarkasti ja saada kaikki mallin tai kuvan värit näkyviin tehdään vesiväri muotokuva maalaus vaiheittain. Ensin aloitetaan luonnoksen tekemisestä. Luonnoksen tekeminen paperille alkaa piirtämällä muodot ja valkeat sekä tummat varjot muotokuvasta valmiiksi. Tämän jälkeen valitaan sopiva pohjaväri, jolla muotokuvan kohdat maalataan. Valoisat kohdat jätetään lähes täysin paperin värisiksi. Tämän jälkeen tummemmalla värillä tummennetaan varjot näkyviksi. Varjoja tummentamalla tuodaan kuvasta esille kasvot ja samalla värjätään yksityiskohdat kuten silmät näkyville. Muita detaljeja väritetään pikkuhiljaa ja samalla voidaan korjailla varjoja, jotta kaikki yksityiskohdat nousevat esille. Tämä tekniikka on aikaa vievää ja jos haluaa päästä helpommalla ensimmäisissä muotokuvissa voi myös tehdä vesivärimaalauksen negatiivi väreissä.