Miten omaa taidetta saa näkyville

Monille taiteilijoille kaikkein vaikeinta on saada myytyä omaa taidettaan, jos sitä haluaa lähteä myymään. Taidetta on paljon nähtävillä gallerioissa, josta ihmiset käyvät ostamassa taideteoksia. Galleriaan oman taiteen saaminen voi monesti olla täysin tuuripeliä. Onneksi nykyään kuitenkin on tullut monia muitakin kanavia, joissa omia töitään voi markkinoida näiden lisäksi.

Jos haluaa saada omaa taidettaan näkyville, hyvä keino voi olla perustaa omat nettisivut. Oman verkkosivun rakentaminen alkaa verkkotunnuksen hakemisella. Se kannattaa valita siten, että se ohjaa ihmisiä hakukoneiden kautta sivuillesi. Nettisivujen tärkein asia on kävijät ja sivujen optimoiminen tekstien avulla auttaa sivuasi löytymään hakukoneissa. Mitä enemmän kävijöitä saat sivuillesi sitä enemmän suosiota saat. Tätä kautta voivat myös galleriat kiinnostua taiteesta.

Sivuille pitää lisätä myös tasaisin väliajoin taidetta ja niistä kannattaa kertoa jotain. Kova työ tuottaa tulosta ja tekemällä jatkuvaa päivitystä sivuillesi, saat myös lisää kävijöitä sinne. Muista myös lisätä sivuillesi kommenttikentät, joiden avulla kävijät voivat kertoa omia kommenttejaan taiteesta. Muista olla neutraali kommenteille ja muista, että jokaisella on oma mielipiteensä taiteesta. Hyvä kuvaus taideteoksesta auttaa katsojaa ymmärtämään paremmin, mitä se esittää ja minkälaisia tunnetiloja siinä on haettu.

Jos nettisivujen tekeminen tuntuu kovin vaikealta, voit lähteä galleria matkalle Helsinkiin. Varaa Hotelli Helsingissä ja suuntaa kierrokselle Helsinkiläisiin gallerioihin mukanasi oma taide portfoliosi, josta voit esitellä teoksiasi. Tällä tavalla voit saada myös mahdollisuuden tuoda omia teoksiasi näytille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että gallerioissa kilpailu on kovaa ja jonot voivat olla kovin pitkiä. Ei siis kannata turhautua, jos heti ei onnistu saamaan omalla taiteelleen näyttelyaikaa. Tässäkin kova työ tuottaa varmasti tulosta ja jos todella haluat menestyä taiteilijana, ei kannata koskaa luovuttaa.