Unelmien taideloma Helsingissä

Kun luet tätä postausta, me täällä blogin puolella olemme jo kirmanneet kesälaitumille. Kesäloma on aina yhtä odotettu ja innostavaa aikaa, sillä silloin saa mieli liitää vapaana eivätkä aikataulut pidättele meitä. Ja kuten hyvin jokainen meistä tietää, vapaa-aika tarkoittaa lisää aikaa vesivärimaalausten ja -tekniikoiden parissa! Välillä kannattaa kuitenkin lähteä merta edemmäs kalaan ja tehdä inspiroiva taideloma vaikka Helsinkiin.

Gallerioita, näyttelyitä ja museoita pursuava Helsinki on täydellinen lomakohde jokaiselle, joka arvostaa taidetta. Museoita on niin paljon, ettei niistä saa päivän aikana irti kuin vasta pintaraapaisun. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan ainakin Kiasmaan, Kansallismuseoon ja Amos Rex -museoon, jotka jokaisen kuuluu nähdä ainakin kerran elämässään! Pienemmistä gallerioista ja näyttelyistä löytyy tietoa netistä ja taidekollektiivien nettisivuilta. Toisaalta harhailu galleriasta toiseen on myös erinomainen ajanviettotapa, jos aikaa vain on.

Syömistä ei sovi unohtaa. Brunssi helsingissä on yksi tapa saada hyvä startti päivälle. Runsaasta brunssipöydästä löytyy usein esimerkiksi munia ja pekonia, croissantteja erilaisin täyttein, leipiä ja lämpimiä, kevyitä ruokia, joilla on hyvä täyttää vatsa päivän seikkailuja varten. Iltapäivällä kannattaa poiketa Esplanadin varrella sijaitsevaan kahvilaan ja tarkkailla ohikulkijoita. Kahvilassa istuessa saattaa saada myös inspiraatiota tuleviin taideteoksiin!

Musiikki on tärkeä osa helsinkiläistä kulttuuria. Keikkoja ja klubeja on paljon ja valinnanvaraa löytyy monesta eri genrestä. Mitäpä jos ottaisit taiteilijantarvikkeesi mukaan konserttiin. Etenki ulkoilmassa järjestetyt konsertit tarjoavat paljon inspiraatiota taiteilijalle, sillä moniaistinen kokemus koskettaa monella eri tasolla.

Toivottavasti näiden vinkkien myötä sait uusia ideoita unelmiesi kesäloman järjestämiseen! Suunnitteluun kannattaa nähdä hieman vaivaa, jotta lomapäivinä pääset mahdollisimman vaivattomasti ja voit nauttia taiteesta!